Epekő eltávolítása kíméletesen.


Kategória:
Életmód, egészség, Táplálkozás

Cikk írója:
Balaton Világa


Epekő eltávolítása kíméletesen.

A gyomorral ellentétben a máj ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségei vannak. A máj feladata az epe termelése.


A minap olvastam ezt a leírást az alul forrásként megjelölt oldalon.
Én érdekesnek, ugyanakkor hasznosnak itélem meg a cikket.
Ezidáig nem próbáltam ki.
Ha úgy döntesz, hogy szeretnéd kipróbálni előtte mindenképp egyeztess az orvosoddal!
Ő ismeri az egészségi állapotodat!

A  szerkesztő!


ÍGY TÁVOLÍTSD EL AZ EPEKÖVEKET TERMÉSZETES ÉS KÍMÉLETES MÓDON!

A gyomorral ellentétben a máj ritkán jelzi közvetlenül, ha nehézségei vannak. Közvetetten jelez azonban, ha működése zavarokba ütközik.
Bőrirritáció, gyenge látás, emésztési problémák, vastagbél problémák, rendszertelen menstruáció, visszatérő fejfájás, súlygyarapodás, fáradékonyság, légzési nehézségek, memória- és koncentrációs zavarok, ízületi bántalmak vagy súlyosabb betegségek: szívbetegségek, rák, cukorbetegség, Alzheimer kór, csak hogy egy párat említsünk, nem fordulna elő, ha a máj optimálisan működne.

Tudtad, hogy...
- a felnőttek 90 %-ának a májában találhatóak kövek, de 99%-uk nem is tud a létezésükről,
- egyes embereknek akár 3000 kő is lehet a májában és ugyanennyi az epehólyagjában,
- a 14 és 18 év közötti gyermekek 15-30 %-ának található kő a májában?

A máj megtisztítása az epekövektől drámaian javítja az emésztést, ami egészségünk alapját képezi. A máj feladata az epe termelése. A máj tele van vezetékekkel, melyek az epét egy nagy epevezetékhez szállítják. Ide csatlakozik az epehólyag is, amely egy nagy tárolóként funkcionál.

Sok embernél az epevezetékeket epekövek zárják el. Néhányan allergiáktól szenvednek, míg mások tünetmentesen élik életüket. Az epehólyag röntgennel történő vizsgálatakor általában semmi sem mutatható ki, mert ezek a kövek nem az epehólyagban vannak, továbbá kicsik és még nem túl tömörek, így a röntgenképen nem láthatóak. Lehetnek feketék, pirosak, fehérek, zöldek vagy világosbarna színűek.
Amint a kövek mérete nő és száma gyarapodik, egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a májra, ezáltal a máj egyre kevesebb epét termel. Az epekövek jelenlétével egyre kevesebb koleszterin hagyja el a szervezetet, a koleszterinszint emelkedik.

Az alábbi, két napos kúra segít megszabadulni a máj működését nehezítő kövektől. Mivel fontos a sok pihenés közben és ráadásul erős hasmenéssel jár a tisztulási folyamat, ezért időzítsük hétvégére, vagy olyan napokra, amikor nyugodtan tudunk otthon pihenni. A második napra semmilyen programot ne szervezzünk. Mivel a szervezetet elég nagy folyadékveszteség éri, nagyon meleg nyári napokra se időzítsünk.

Hozzávalók:
- egy fedeles edény (pl. befőttesüveg).
- 1 nagyobb vagy két kisebb friss grapefruit
- 1,25 dl hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj
- 4 evőkanál keserűsó (magnézium-szulfát)
- 7,5 dl víz

1. nap:

Csak olyan gyógyszereket vegyünk be, melyek szedése elkerülhetetlen. Még vitaminokat se vegyünk be. Reggelire és ebédre könnyű, zsírmentes ételeket együnk, kerüljük a fehérjefogyasztást. Ehetünk gyümölcsöket, gyümölcslevet, kenyeret mézzel (de nem vajjal vagy tejjel), héjában sült krumplit, vagy egyéb zöldségeket.
14:00 óra
Délután 2 óra után ne együnk és ne igyunk. Ha nem tartjuk be ezt a szabályt, később igen rosszul érezhetjük magunkat. Készítsük el a keserűsó oldatot: 7,5 dl vízben keverjünk el 4 evőkanál keserűsót. A keveréket osszuk négyfelé, és tegyük hűtőbe.

18:00 óra
Igyuk meg az első adag keserűsó keveréket. Aki nem bírja az ízét, igyon egy-két korty vizet, vagy öblítse ki a száját. A kellemetlen íz pár percen belül elmúlik magától is. Ha az olajat és a grapefruitot eddig a hűtőben tároltuk, vegyük ki, hogy legyen ideje megmelegedni.

20:00 óra
Igyuk meg az második adag keserűsó keveréket. Végezzük el az esti teendőinket, készüljünk lassan lefekvéshez. Az időzítés kritikus, ne térjünk el 10 percnél többel.

21:45 óra
Öntsünk 1,25 dl olíva olajat a fedeles edényünkbe. Facsarjuk a grapefruitot az rá, így körülbelül 2,5 dl folyadékot kell, hogy kapjunk. A grapefruitlé kb. 1,25 - 1,9 dl legyen. Zárjuk le az edényt és erősen rázzuk addig, amíg vízszerű folyadékot nem kapunk.
Látogassuk meg a toalettet, még ha késünk is a tíz órai italunkkal. Ne késsünk 15 percnél többet.

22:00 óra
Igyuk meg az imént mixelt italunkat, méghozzá állva. Igyuk meg az egész mennyiséget 5 percen belül (a legjobb nagy levegőt venni és egyszerre meginni az egészet).
Azonnal feküdjünk le. Feküdjünk a hátunkra, fejünk alatt egy magas párnával. Próbáljunk mozdulatlanul maradni legalább 20 percig. Ha mindent jól csináltunk, érezhetjük, ahogy a kövek vándorolnak bennünk. Próbáljunk meg minél hamarabb elaludni. Akinek alvási nehézségei vannak, szigorúan természetes alapanyagú altatót vehet be (ezt a 10 órai ital első kortyaival lehet bevenni).

2. nap:

Amint felkelünk, megihatjuk harmadik adag keserűsó keverékünket, majd visszafekhetünk. Ne igyuk meg a harmadik adagot 6:00 óra előtt.

2 órával később igyuk meg az utolsó adag keserűsó keveréket. Ismét visszafekhetünk pihenni.
2 óra múlva igyunk gyümölcslevet vagy ásványvizet.
Fél órával később gyümölcsöt, majd további egy óra elteltével egyéb ételt is fogyaszthatunk, de ajánlatos kímélő ételekkel kezdeni.
Estére teljesen jól kell, hogy érezzük magunkat.

Rögtön reggel számítsunk erős hasmenésre. A salakanyaggal együtt kövek is távoznak.
Számíthatunk különböző színű és mérető (akár borsónyi) kövekre.

A tisztítást két hetes időközönként lehet elvégezni.
Sose végezzünk tisztítást, ha nem vagyunk egészségesek.
Aki szeretné kipróbálni ezt a módszert, mindenképpen egyeztessen orvossal, vagy természetgyógyásszal!

Forrás:https://scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/